Niclas Axelsson - Patrik Randmäe - Ville Göransson

Den 28:e upplagan av kappseglingen Harrys Race genomfördes den 31 augusti - 1 september med 11 båtar på startlinjen dag 1. Det första reacet bjöd på sydliga vindar med inslag från SO och vid starten runt 5-7m/s som senare ökade. Från rundningen vid Ådkobb var det en mycket lång och delvis tuff kryss ner till rundningen vi Grönsö sund innan skoten kunde slackas och undanvindssegel hissas. Lennart Schärnell i Salona 35 var först över mållinjen men snabbast dag 1, efter korrigerad tid, var Patrik Randmäe i Nova, tvåa var Niclas Axelsson i Birdie 32 och trea slutade Emelie Stuxberg i en IF.

Efter en skön kväll med sol och bastu i Ämtöviken var det dags för vila inför dag två. Vindprognosen för dagen visade på medelvindar mellan 10-12m/s med byar upp mot 17m/s. Två båtar valde att inte starta men nio båtar gav sig iväg på en riktigt utmanande segling i mycket byiga och hårda vindar. Efter en mycket brytig kryss tillbaka till Grönsö sund så blev det sedan en fantastisk undanvindssegling där vinden också ökade rejält. Toppnotering på undertecknads logg var 15,5m/s! Tyvärr skördade den hårda vinden också sin offer i form av trasig utrustning som innebar att två båtar inte kunde fullfölja tävlingen. 

Banan seglades mycket snabbt och först över mållinjen var Patrik Randmäe som också vann seglingen dag två. Ville Göransson i en Safir gick in som tvåa före Niclas Axelsson i Birdie 32. Totalvinnare med två spikar i Harrys Race 2019 blev därmed Patrik Randmäe före Niclas Axelsson och trean Ville Göransson, samtliga tävlande för FBS.

Tack till kappseglingskommitté och alla tävlande i årets upplaga av Harrys Race som ingick i Skärgårdscupen men som också avslutade årets FBS-kappseglingar. Tack också till Alvarbåtar som sponsrade prisbordet i Harrys Race 2019.

Se resultat och bilder


”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö”, Gå in på www.svenskasjo.se