Välkommen till FBS!

 

Finspångs Båtsällskap grundades 1976 och har för närvarande ungefär 270 medlemmar. FBS har en egen båthamn vid Kalvholmen i närheten av S:t Anna kyrka. Båthamnen ägs och sköts av medlemmarna i sällskapet. Vi har en klubbstuga med dusch och bastu, färskvatten på bryggorna, el-ström (utdraget på brygga B, C och D), torrtoaletter, sopmaja, mastkran och en småbåtsramp med sjösättningsbrygga vid båthamnen. Allt i en naturskön miljö.

FBS Information

 

 

OBS!! Kansliet är obemannat. Var vänlig hitta lämplig kontakt här: Kontaktpersoner.

För att komma i kontakt med FBS använd mailadressen : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Även fast man får ett felmeddelande så går mailet fram.

 

Info från kappseglingskommittén

Snart är det dags för årets begivenhet för oss kappseglare....Harrys Race 3-4  september.

Inbjudan ligger nu uppe på hemsidan och seglingsföreskrifterna finns också då.  Hoppas att ni kommer ...:)!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

FBS Aktuellt

Mobil toatömningsstation är inköpt!

 Denna kommer att husera i boden till höger om dasset. Boden kommer att vara låst så man behöver ha en nyckel (samma som till klubbstugan m m) för att kunna komma åt den.

Instruktioner för handhavande finns nu här på hemsidan under fliken "Miljö". Instruktioner och bilder kommer även finnas på insidan av dörren till boden.

Styrelsen räknar med att de medlemmar som använder sugtömnningsstationen gemensamt tar ansvar för dess skötsel och rengöring.

En introduktion för att använda denna kan man få på arbetsdagen den 10/5 kl 18:30-21:00!

OBS! Munstycket som sitter på denna är specialanpassat efter däcksanslutningen med ISO 8099. Den har o-ringstätningar både uppe och nere som gör att den sitter stabilt och tät vilket är en absolut förutsättning att man skall kunna tömma tanken på ett miljövänligt sätt.

Vem vill ha septikinnehållet på däck eller i hamnen?? Att den sitter stabilt är också en 100 % förutsättning för att man skall kunna tömma tanken när man är själv.

Så kontrollera och byt om ni har det gamla däcksanslutningen.