Kappseglingsåret 2023

 

Inbjudan till Harrys Race lördagen och söndagen 9-10 september 2023

Finspångs Båtsällskap FBS har nöjet att inbjuda till kappsegling för enskrovs- och flerskrovsbåtar enligt SRS. 
Seglingen, som ingår i ÖDSF Skärgårdscupen 2023 sker som en tvådagars tävling med start och slutmål vid Korsholmarna i den inre delen av Finnfjärden. Mål och startplats ute i skärgården i farleden öster om Väggö. Övernattning i Långholmsviken på Ämtö. Bastun är bokad 18-24.

Resultatberäkning enligt lågpoängsystem, vid lika poäng efter två seglingar avgör den sammanlagda korrigerade tiden. Segelföring får ändras i samband med anmälan (avser flygande segel, tidigare benämnda ”undanvindssegel”). En båt med högst två personers besättning får kappsegla med ett s.k. ”shorthanded” SRS-tal enligt båttypens mätbrev eller eget mätbrev utfärdat av Svenska Seglarförbundet.

Två startgrupper med indelning efter grund-SRS. Gruppindelning meddelas på skepparmötet. Ett förenklat start- och målförfarande gäller vid denna tävling.

Skepparmöte på lördagen kl. 10.00 vid klubbstugan på Kalvholmen. Beräknad första start: ca 11:50.

Anmälan görs till kappseglingskommittén via mail senast torsdag 7/9. Vi löser efteranmälningar också men föranmälan är önskvärt för ett förenklat sekretariat. Alternativt till skepparmötet så ansluter man direkt till startområdet vid Korsholmarna i den inre delen av Finnfjärden.

Priser utdelas till de tre först placerade båtarna.

Starttider m.m. meddelas på skepparmötet.

Startavgift 150 kr.
Betalning sker till FBS swish-konto 1233352382, alt FBS bankgiro 5013-7645

Anmälan till Patrik Randmäe

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070-370 77 82

 
  

 

 

 

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö”, Gå in på www.svenskasjo.se