Kappsegling i utanför vår hamn i stekande värme. Notera att vi inte inbjuder till kräftskiva enligt våra traditioner med anledning av Covid-19. Självklart kan man stanna för att äta och umgås på sällskapets område efter seglingen. Vänliga beakta myndigheternas rekommendationer och tillämpa social distans.

MVH Styrelsen

Med hänvisning till rådande rekommendationer utifrån Covid-19 kan vi inte arrangera något midsommarfirande i år. Ni som väljer att träffas ändå, i hamnen eller i skärgården, tillönskas ett trevligt firande på egen hand och att hänsyn tas till myndigheternas rekommendationer. Trevlig sommar!

Styrelsen

2020-01-19: Efter två helt fantastiska dagar med 24 personer som hjälpts åt är nu etapp 1 på B-bryggan slutförd. 45 meter brygga är renoverad och det blir mycket bra och stabilt. Nästa vinterhalvår tar vi de resterande ca 39 meter som är kvar in till land. Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som har gjort en fantastisk insats i denna renovering. Tack också till alla er som ville hjälpa till men inte fick möjlighet denna gång. Det är enormt roligt att jobba tillsammans för vår egen verksamhet och framtid när det är så stort engagemang i föreningen. Nu ser vi fram emot våren och förberedandet av båtsäsongen 2020. Allt gott tills vi ses på bryggorna i sommar igen.
Fler bilder finns här


Levererar vårt bryggmaterialTholmarks i Finspång levererade
verktyg och maskiner 

 

2019-12-09: På den extrainsatta arbetsdagen den 7 december gjordes stora framsteg och momenten börjar sitta nu. Efter tre arbetsdagar är nu 17 meter brygga renoverad och 23 meter återstår innan våren. Tack till alla som hjälpt till och till er som vi fick tacka nej till, det kommer fler tillfällen och vi återkommer. Det blir både snyggt och bra!

2019-11-24: Många medlemmar har fått förfrågan om att hjälpa till på en extrainsatt arbetsdag den 7 december. Det beror på att vi i styrelsen har beslutat att byta ut de genomrostade bryggfästena till de nya bryggkättingarna. I samband med det bytet byter vi även bryggtrallen och längsgående reglar och lockbrädor. Detta är ett arbete som givetvis endast kan utföras när båtar är borta och y-bommarna kan demonteras. Därmed är vi tvungna att lägga arbetstid på detta under det kyliga vinterhalvåret. Vi kommer inte att renovera hela bryggan denna vinter utan dela upp arbetet i tre eller två etapper. 

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö”, Gå in på www.svenskasjo.se