Styrelsen och båtplatsansvarig vill informera om att bryggplatshanteringen tar sommarpaus efter midsommar fram t.o.m. v33. Just nu har vi inga lediga båtplatser i Kalvholmen med undantag för några få 2,5m platser. Du kan fortfarande kontakta bryggplatsansvarig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. men svaret kan alltså dröja. Vi hoppas på förståelse för detta.

På förekommen anledning vill vi också påminna om alla båtar ska förtöjas enligt FBS förtöjningsanvisning som finns med i gällande ordningsföreskrifter. Läs mer under medlemsinfo/ordningsforeskrifter

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Hälsningar
Styrelsen - Båtplatsansvarig

Finspångs Båtsällskap har glädjen att återigen välkomna alla till öppet midsommarfirande på Ämtö. Du är varmt välkommen oavsett om du är medlem i FBS eller inte. Enligt sedvanlig tradition blir det dans kring midsommarstång, gemensamma grillkvällar, fisketävling för barnen, bastu, tipspromenader med mera. Du som inte vet var Ämtö och Långholmsviken ligger kan kolla denna kartbild. Kom och fira med oss!

Midsommarfirandet börjar kl. 15.00 med dans och lek kring midsommarstång. Övriga hålltider hittar du här.

Har du frågor? Kontakta: Karin Sjöqvist 070-250 84 61, Mathias Andersson 070-817 74 76, Olof Carlsson 070-510 00 18

Den 9-10 juni var det Seglarläger i Kalvholmen med 12 barn i 7 optimistjollar. Ett glatt gäng med ledare bjöds på varmt och vackert väder med bra sjöbris som gav skaran av nybörjare och lite mer erfarna en lagom utmaning. Deltagarna fick lära sig segla i både teori och praktik varvat med utbildning i vad optimistjollens delar heter, hur man riggar jollen, hur man seglar och trimmar i olika vindar samt väjningsregler på sjön m.m. Dagarna bjöd givetvis också bad, fika, mat, lek och bastu.   
Efter en hel dag med segling och lek valde nästan alla barn valde att sova på golvet i klubbstugan och sov bra trots snarkningar och den tidiga, ljusa morgonens fågelkvitter. Bilder från helgen hittar ni under Bilder i menyn.