Kalvholmsregattan genomfördes den 17 augusti på vattnet utanför Kalvholmen och detta år i mulet väder med sydliga vindar runt 5 m/s med upp till 10 m/s i byarna. Tävlingen ingår i Skärgårscupen men är också FBS klubbmästerskap. Banan seglades två varv och med två race där 11 båtar kom till start. Race 1 vanns av Fredrik trygg i X-95 och race två vanns av Emelie Stuxberg med en IF men det var Per Lewander i en Albin Express som totalsegrade med andraplaceringar i båda racen.  Tvåa totalt blev Fredrik Trygg. Om tredje plats fightades både Emelie, Niclas Axelsson, Birdie 32 samt Lars Thulin med Maxi 999 som alla hade samma antal poäng. Men då Lars hade den bästa sammanlagda tiden knep han den sista pallplatsen totalt och är därmed också FBS Klubbmästare 2019. Vi gratulerar Per Lewander till segern i Kalvholmsregattan och Lars Thulin som nybliven klubbmästare!
Skeppa sponsrade prisbordet i årets Kalvholmsregatta. Se hela resultattabellen här samt bilder här.

Tyvärr fick SSRS förhinder vilket tillhör deras vardag men vi satsar på ett nytt försök till nästa år. Kvällen avslutades med kräftskiva på klubbstugans altan enligt tradition. 
Tack till kappseglingskommitté och alla som var med i helgens umgänge i Kalvholmen.

Under söndagen den 18 augusti var det så dags att utse årets klubbmästare i optimistjolle bland våra barn och ungdomar. Sju barn kom till start på vattnet utanför bryggorna och två race kördes med start vid bryggorna och rundning av den lilla ön vid mastkranen. Det var mycket lätta vindar under det första racet men det tog sig efterhand. Resultatlista kommer inom kort men vinnare i race 1 var Lucas Lundgren. I andra racet när vinden ökade försiktigt så vann Ellen Frennfelt och efter två körda race hade fem båtar samma totalpoäng. Snacka om jämna placeringar! Eftersom tävlingen körs utan tidtagning så avgjorde tävlingen helt enkelt med ett tredje race där Simon Tvetström hittade bra vind efter rundningen och gick därmed in som totalsegrare. Tvåa blev Sofia Carlsson och trea Lucas Lundgren. Grattis Simon till titeln FBS klubbmästare i optimistjolle 2019 och till alla andra som tävlade mycket bra. Du kan se bilder här.

Tack till de föräldrar som arrangerade optimist-KM.

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö”, Gå in på www.svenskasjo.se