Summering Kappseglingsåret 2018

Harrys Race 2018

Den numera klassiska kappseglingen Harrys Race genomfördes den 1-2 september med 6 tävlande båtar. Tyvärr det lägsta antalet startande på mycket länge. Team Alkelin gjorde vad som behövdes för att säkra segern ännu en gång i sin Omega 34. Under de senaste tolv åren har Team Alkelin lyckats nå pallplats nio gånger och vunnit fem av dessa vilket är mycket imponerande. Fredrik Trygg i X-95 slutade 2:a och Conny Wallin i en Fenix blev 3:a totalt efter två dagars tävling. 
Tack till kappseglingskommitté och alla tävlande i årets upplaga av Harrys Race som också avslutade årets FBS-kappseglingar.

Se bilder och resultat i menyn. 


Kalvholmsregattan 2018

Kalvholmsregattan genomfördes den 18 augusti i vindar som vred och varierade i styrka mellan 2-7 m/s för de 10 båtar som kom till start. Torbjörn Gunnarsson i sin Facil 30 var okuvlig och tog hem segern i båda racen och därmed också totalsegern i Kalvholmsregattan. Ny klubbmästare i FBS är Patrik Randmäe, Albin Nova, som efter en 2:a och en 4:e plats slutade tvåa totalt. Tredje platsen tog Fredrik Trygg i X-95. Dagen avslutades med kräftskiva på klubbstugans altan med god uppslutning. Tack till kappseglingskommitté och alla som var med i helgens umgänge i Kalvholmen. Se bilder och resultat i menyn. 
 

Topp tre Kalvholmsregattan 2018 : Patrik Randmäe (2:a), Torbjörn Gunnarsson (1:a) Fredrik Trygg (3:a)


Barösundsregattan 2018

Vinnare 2018 blev Toivo Mielonen, 2:a Patrik Randmäe och Torbjörn Gunnarsson 3:a

Alla resultat finns under fliken: Kappsegling / Resultat